Proef- en vormingscentrum
voor de landbouw

Agrowaterloket Limburg 4 oktober 2021

Het klimaat in Vlaanderen wordt steeds extremer, zowel wateroverlast als watertekort zullen frequenter voorkomen. Het is daarom belangrijk om efficiënt en bedachtzaam om te gaan met water en water echt te zien als een waardevolle grondstof. Zonder water geen landbouw. Land -en tuinbouwers ervaren grote gevolgen maar hebben tevens een groot potentieel naar oplossingen toe. Het Agrowaterloket Limburg is zowel een digitale website als fysiek aanspreekpunt waar de Limburgse agrarische sector en andere actoren, zoals bv. gemeentebesturen alle informatie over water gebundeld kunnen terugvinden. Ook met vragen, ideeën waar je mee van start wil gaan, bezorgdheden… kan je hier terecht voor begeleiding en advies. Ten slotte kan je, je hier ook aanmelden voor een waterscan van je bedrijf. De aanpak en oplossingen worden zowel op bedrijfsniveau als regionaal bekeken, waarbij letterlijk elke druppel telt en iedereen het verschil maakt aan het grotere geheel. Samen gaan we voor een betere waterbalans in Limburg. Een gemotiveerde en goed geïnformeerde landbouwer zal op lange termijn de vruchten van zijn inspanningen plukken. Letterlijk.

Voor dit project slaan de provincie Limburg samen met het Innovatiesteunpunt voor Landbouw en Platteland de handen in elkaar. Je kan het Agrowaterloket hier terugvinden: www.agrowaterloketlimburg.be.

Stel jouw vragen nu al via de loketfunctie. De vragen zullen ons ook inspireren om de website verder uit te bouwen. We bouwen dus aan een loket voor en met de agrarische sector!

“Water is een thema waarin ieder bedrijf het verschil maakt”