Proef- en vormingscentrum
voor de landbouw

Biologische melkveehouderij 12 februari 2020

Uit onze voorstudie blijkt dat in Voeren en Haspengouw een aantal gangbare melkveebedrijven potentieel hebben om de stap naar bio te zetten. Ook de marktvraag naar biologische producten neemt jaarlijks toe. We willen die kansen grijpen, maar op een beredeneerde manier.

Je overweegt de stap naar bio, maar twijfelt over het kostenplaatje? Je wilt graag meer zicht op de bedrijfseconomische cijfers van jouw melkveebedrijf als je de stap zou zetten? Consulent Jan Halewyck (Boerenbond) maakt op 3 maart de vergelijking tussen gangbaar en bio, en toont waar kansen en aandachtspunten liggen.

Nieuwsgierig hoe het er in de praktijk aan toegaat op een biomelkveebedrijf? Luc Hollands ontvangt ons op 6 maart op zijn biobedrijf ‘Green Valley’ in Teuven. Adviseur Wim Govaerts legt ons tijdens dit bezoek uit hoe je streeft naar een evenwichtig biologisch rantsoen en een optimale diergezondheid.

Inschrijven

Deelname aan beide activiteiten is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan via www.innovatiesteunpunt.be/kalender

Organisatoren

Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bioclusters’, een gezamenlijk initiatief van Boerenbond, Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse overheid.

Programma

03/03: Vorming bedrijfseconomie
Jan Halewyck (Boerenbond)
20u – 22u
Gemeenteplein 1 3798 Voeren

06/03: Bedrijfsbezoek Luc Hollands
Adviseur Wim Govaerts
13u – 17u
Green Valley, Varnstraat 13 3793 Voeren

Meer info?

Eveline Driesen:
0494/71.22.07
eveline.driesen@innovatiesteunpunt.be