Proef- en vormingscentrum
voor de landbouw

CVBB bedrijfsbegeleiding, iets voor jou? 4 maart 2019

Wil je in 2019 deelnemen aan de CVBB bedrijfsbegeleiding? Vergeet dan niet om je aanvraag in te dienen! We geven jou persoonlijk advies over bemesting, tips over het behalen van een lager nitraatresidu en de meest actuele nieuwtjes in de wetgeving. Wist je dat het advies een waarde heeft van 350 euro of hoger, waarbij maximaal 300 euro via het CVBB wordt gesubsidieerd? Hierdoor betaal je minimaal 50 euro + BTW op het factuurbedrag.

Een CVBB-adviseur komt één uur langs op het bedrijf en geeft antwoord op al je vragen. Met bodemanalyses kan je de bemesting tijdens het seizoen bijsturen. Als afsluiter kan je kiezen voor een stikstofanalyse na de oogst op één perceel of een tweede uur begeleiding.

Het advies heeft een waarde van 350 euro of hoger, maar je betaalt minimaal 50 euro + BTW op het factuurbedrag. Er is een dossierkost van 25 euro en de gepresteerde uren worden verrekend aan 50 euro per uur. Zo rest er maximaal 225 euro budget voor (niet-verplichte) grondanalyses.

Heel belangrijk: enkel wanneer je een nitraatoverschrijding kan voorleggen van de voorbije 3 jaar (ofwel 2018 ofwel 2017 ofwel 2016) kom je in aanmerking voor het begeleidingspakket. Nieuwe deelnemers zijn vrij van deze voorwaarde.

Van zodra je aanvraag verwerkt is, contacteren wij jou!

Het hoofddoel van deze begeleiding is de telers te adviseren zodat ze een aangepaste en correcte bemesting op perceelsniveau kunnen bekomen. Daarnaast kan u ook bij ons terecht met algemene vragen over bodemvruchtbaarheid (bv vanggewassen of organische stof), bemesting (bv bemestingstechnieken of meststoffenkeuze) en mestwetgeving (bv fosforbemesting of vrijstelling focusbedrijf).

Inschrijven kan je via ons aanvraagformulier.