Proef- en vormingscentrum
voor de landbouw

Demo ‘Precisielandbouw: enkele toepassingen uit de praktijk’ 20 augustus 2021

Agropolis, PIBO-Campus, PVL en Machinecoöperatie Agropolis slaan de handen in elkaar voor het project: Eco2 Meerwaarde door precisiedemonstratie. We nodigen u graag uit op donderdag 2 september, om 14u30 voor een eerste demonstratie.

Maïs inzaaien met GPS is al enkele jaren een interessante manier om te besparen op zaaizaad. Het zorgt niet alleen voor een reductie van het benodigd aantal zaden per hectare, maar ook dat de planten die effectief op het perceel staan in optimale omstandigheden kunnen groeien. Op ons demonstratieperceel zijn verschillende zaaitechnieken toegepast en is het mogelijk om het resultaat in de praktijk te zien.

Precisielandbouw komt niet alleen op het vlak van inzaaien steeds meer opzetten. Ook plaats specifieke bemesting met een GPS-aangestuurde kunstmeststrooier of een GPS-aangestuurd spuittoestel levert op diverse vlakken winsten opBeide toestellen worden op het demonstratiemoment aan u getoond.

Waar?

Machine Coöperatie Agropolis
Agropolis Park (Zone 2) 202
3640 Kinrooi

Coördinaten: 51.140046, 5.818161

Wanneer?

2 september 2021 (start om 14h30)

Programma

  1. 14h30: Verwelkoming aan Machinering
  2. 14h45 Gedemonstreerde technieken
    • GPS gestuurde kunstmeststrooier (met sectieafsluiting)
    • GPS gestuurde sproeier
    • Op GPS ingezaaide maïs
  3. 15h30: Vraagstelling, napraten met korte drink.

Inschrijven

Deelname is gratis, maar vanwege praktische voorbereiding en geldende coronamaatregelen ontvangen we graag een inschrijving.
Dit kan door naam en bedrijf te mailen naar: info@agropolis-kinrooi.be, met vermelding van deelname precisielandbouw vóór 25 augustus.