Proef- en vormingscentrum
voor de landbouw

Nieuwe oproep voor het Droogte Innovatie Fonds 22 maart 2021

De aanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Om landbouwers te stimuleren waterbesparende maatregelen te nemen en innovatieve systemen voor een efficiënter waterverbruik uit te werken, werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. “Het bestuur voorziet 5 jaar lang 250.000 euro. Zoals voorzien lanceren we nu een tweede oproep”, aldus gedeputeerde van Landbouw Inge Moors.

Het Droogte Innovatie Fonds (DIF) moet de actuele inspanningen op sectorniveau en op individueel niveau intensiveren door de samenwerking tussen landbouwers en andere stakeholders aan te wakkeren. “Door de krachten te bundelen  versterken we onze inspanningen en kunnen we op veel grotere schaal opereren. Zo valt er nog meer winst te halen”, aldus gedeputeerde van Landbouw Inge Moors.

Nieuwe projectvoorstellen kunnen tot en met vrijdag 21 mei 2021 (12.00u.) worden aangemeld. “We hebben er alle vertrouwen in dat we opnieuw  kwalitatieve projecten met een innovatieve inslag én een potentiële impact voor de Limburgse land- en tuinbouw mogen verwachten”, aldus gedeputeerde van Landbouw Inge Moors. Het draagt niet alleen bij aan de land- en tuinbouw maar aan de gehele leefbaarheid.

Flyer Droogte Innovatie Fonds

Het volledige reglement vind je samen met de inschrijvingsmodaliteiten hier terug.

Lees het volledige persbericht.